Nieuws
504287
Nieuws

Mode

Spetterende modellen bij Tommy Hilfiger

GEEN - Tommy Hilfiger zorgde op de eerste dag van de week voor een hoop vrolijke gezichten met zijn kleurrijke show in New York.

Eilandleven

Island Life was het thema van de lente/zomer 2016 collectiepresentatie. Zijn voornaamste inspiratiebron was Mustique, het eiland waar hij een huis bezit. Naast Mick Jagger en David Bowie. En om het eilandgevoel kracht bij te zetten, had Hilfiger een lagune laten nabouwen. Compleet met palmbomen, water, zand, ondergaande zon en een strandbarretje. Je kreeg meteen zin om je koffers te pakken om het echte eilandleven op te zoeken. En dat gevoel werd versterkt door de energieke collectie en swingende nummers als Pass the Dutchie van Musical Youth en Could you be loved van Bob Marley die uit de speakers knalden.

Haakwerk

In plaats van een letterlijke interpretatie van reggae vertaalde de Amerikaan, die dit jaar dertig jaar zijn eigen merk runt, rasta klassiekers naar nu. De befaamde gehaakte petten in de kleuren geel groen en rood, werden pothoeden met roze, groene, blauwe en witte strepen. Haakwerk vormde de rode draad van de collectie. Er waren gehaakte haltertopjes, minirokken en jurkjes. Zwierige katoenen jurken voorzag hij van een gehaakte bovenkant en de rok van een lichtblauwe hemdjurk versierde hij eveneens met een gehaakte rand. Erg leuk waren de gehaakte bikini's die onder meer werden geshowd door de sierlijk gewelfde Gigi Hadid en de Nederlandse Imaan Hammam.

Bikinibabes

Er volgden nog elegante pyjamapakken met een tropisch dessin, jurken van leren stroken en een suède 'jogging'pak, maar de bikini's waren letterlijk en figuurlijk de blikvangers van de show. Na de finale kwamen de bikinibabes onder leiding van Gigi Hadid nog een keer op en liepen ze spetterend dwars door de lagune. Als dat geen reden is om uit te kijken naar een tropische reis, dan is het wel sparen en wachten tot de collectie in de winkel komt.