Nieuws
504344
Nieuws

Miljoeneninjectie voor 'meerijddienst' BlaBlaCar

AMSTERDAM - Meerijdienst BlaBlaCar heeft in een recente financieringsronde $200 miljoen (€178 miljoen) opgehaald. De geschatte marktwaarde van de Franse onderneming komt daarmee uit op ruim €1,4 miljard.

Vorig jaar haalde het in 2006 opgerichte bedrijf al $100 miljoen op. Met de recente investering is het één van de meest gefinancierde start-ups van Europa.

BlaBlaCar maakt het mogelijk voor bestuurders om lege zitplaatsen in de auto aan te bieden aan gebruikers die dezelfde kant op moeten. De dienst stelt een maximumprijs vast. Bestuurders kunnen zo de brandstofkosten dekken, zonder hierbij winst te maken. De dienst telt 20 miljoen leden in 19 landen.

Het bedrijf richt zich momenteel vooral op groei. Volgens mede-oprichter Nicolas Brusson is de vraag in opkomende landen groot. "In Europa bieden we de mogelijkheid om lastminute op een goedkope manier naar grote steden te reizen, maar in landen als India en Mexico bieden we een transportmogelijkheid. De kosten van autobezit zijn vaak hoog en openbaar vervoer is vaak slecht georganiseerd."

Lees het hele verhaal in DFT Avond: Geen haast met winst maken