Nieuws
504588
Nieuws

Ali B beloond voor DWDD-optreden

VIDEO - Ali B, die Nederland roerde met een nummer voor zijn kinderen in De Wereld Draait Door, is daarvoor beloond door Matthijs van Nieuwkerk.

De rapper en coach in The Voice of Holland kreeg woensdagavond uit handen van de presentator van DWDD een gouden plaat overhandigd. Wát?!, was Ali's dolblije reactie. Ali schreef speciaal voor zijn kinderen het lied Terwijl jullie nog bij me zijn, waarmee hij met De Beste Singer-Songwriter-finalist Ruben Annink heel DWDD in mei tot tranen roerde.

Zijn lied belandde vervolgens in de top 10 en is inmiddels meer dan 15.000 keer over de (virtuele) toonbank gegaan. Ook waren er anderhalf miljoen videostreams, meldde Matthijs. Ali, die tafelheer was in de talkshow, grapte nog over de gouden status: "Dat is lang geleden." Kijk hier naar de uitzending.

De artiest zocht na de show hulp bij een psycholoog. Hij was niet lang daarvoor zijn vader verloren. Ali wilde zijn verdriet laten gaan als het zich zou aandienen, maar was bij DWDD "weer een zware muur aan het bouwen." Nadat hij in de auto stapte heeft hij zijn psycholoog gebeld, omdat hij zijn emoties nog niet kon laten gaan doordat hij op tv was.