Nieuws/Binnenland
504595
Binnenland

Stelend ex-Statenlid sjoemelt weer

DEN HAAG - Voormalig Statenlid Bahattin Erbas, die in 2014 opstapte bij de PvdA na een geruchtmakende fraudezaak en vervolgens een eenmansfractie begon, heeft zich wederom schuldig gemaakt aan gesjoemel. Hij gaf het afgelopen jaar meer dan tweeduizend euro uit aan zaken die niet van de fractievergoeding betaald mochten worden. Daarnaast is hij de provincie Zuid-Holland uitleg tekst en uitleg schuldig over een bedrag van 7.000 euro.

Verslaggever Alexander Bakker confronteerde Erbas met zijn daden voor de camera van De Telegraaf.

Volgens Omroep West  krijgen alle partijen in de Provinciale Staten 16.500 euro per fractie en 8.500 euro per Statenlid dat alleen is bedoeld voor ondersteuning van Statenwerk.

Accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers heeft onderzocht waar partijen hun vergoeding aan hebben besteed in 2014. Eenmansfractie Erbas blijkt vorig jaar 2.323 euro te hebben uitgegeven aan zaken waarvoor de vergoeding niet is bedoeld. Daarnaast heeft Erbas nog een bedrag van 6.953 euro besteed, waarover Erbas dermate weinig informatie kan geven dat er niet vastgesteld kan worden of dit geld daadwerkelijk correct is besteed.

Bahattin Erbas werd begin 2014 door de partijtop van de PvdA gedwongen om af te treden vanwege een geruchtmakende fraudezaak op het Haagse stadhuis. Als ambtenaar stuurde hij bijna twee jaar lang vervalste rekeningen voor niet verrichte diensten naar de gemeente. Het bij elkaar gegraaide kapitaal gebruikte de linkse politicus om te kunnen leven als een koning. Voor dit schandaal kreeg hij van de rechter een flinke taakstraf. Ook moest hij 40.000 euro terugbetalen aan Den Haag.