Nieuws/Buitenland
504604
Buitenland

Ben Carson loopt in op Donald Trump

WASHINGTON - Presidentskandidaat Donald Trump heeft woensdagavond naar verwachting een flinke kluif aan zijn Republikeinse opponenten tijdens het tweede verkiezingsdebat, dat CNN op prime-time uitzendt in Amerika. Zijn rivalen maken zich naar verluidt op om een inhaalslag te maken op de 69-jarige miljardair. De gepensioneerd neurochirurg Ben Carson loopt in de peilingen langzaam in op Trump.

De andere Republikeinse presidentskandidaten zullen Trump hard aanpakken. In het eerste debat werd Trump vooral genegeerd, in de hoop dat hij zelf in de fout zou gaan. Maar Trump werd, onder meer met zijn anti-immigratieretoriek en harde stijl van debatteren, populair onder Republikeinse kiezers. Zorgen maakt Trump zich echter niet. "Ik hoor dat ze me aan willen pakken. We zien het wel", reageerde hij maandag laconiek tijdens een campagnedag in Dallas.

In de laatste peilingen gaat Trump met 32,2 procent van de stemmen aan kop, gevolgd door Carson met 15,8 procent en Jeb Bush (oud-gouverneur van Florida) met 9 procent. Iowa kiest in februari al eerste staat een kandidaat voor de verkiezingen van november 2016.