Nieuws/Buitenland
5046236
Buitenland

Twee arrestaties in St. Pölten vanwege aanslag Wenen

Wenen - De Oostenrijkse politie heeft dinsdagochtend twee mensen gearresteerd in de stad St. Pölten op ongeveer 85 kilometer van Wenen vanwege de aanslag in de Oostenrijkse hoofdstad.

Bij de aanslag van maandagavond kwamen vier slachtoffers om het leven. Een dader werd gedood. De politie verrichtte dinsdag huiszoekingen in St. Pölten en Wenen.

Eerder heeft de politie een huiszoeking uitgevoerd in verband met de terreuraanslag. Dat meldt het Oostenrijkse persbureau APA. De politie viel onder meer in bij het huis van de gedode aanslagpleger.

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer zei maandag dat er duizend extra agenten zijn ingezet om de inwoners van de stad weer een veilig gevoel te geven. „We hebben gisteren een aanslag ervaren van een islamitische terrorist. Dit is een situatie waar wij al decennia niet meer mee te maken hebben gehad.”

Schutters vielen op zes locaties in de stad aan. Volgens getuigen werd bij cafés en restaurants naar binnen geschoten. Veel inwoners van Wenen hadden besloten nog een keer de horeca te bezoeken voor de lockdown vanwege het coronavirus.

Nehammer herhaalde de oproep van de politie om te blijven waar je bent en niet naar buiten te gaan.

Bent u op dit moment in Wenen? Dan komen we graag met u in contact. Mail uw verhaal naar onze verslaggever Marouscha van de Groep via m.van.de.groep@telegraaf.nl.