Nieuws
504637
Nieuws

Roel Reiné gevraagd voor Amerikaanse serie

De Nederlandse regisseur Roel Reiné gaat een aflevering regisseren van de HBO-hitserie Black Sails.

Het is de eerste maal dat Reiné voor een Amerikaanse serie wordt gevraagd. De producenten hebben de Nederlander benaderd nadat zij het historische epos Michiel de Ruyter hadden gezien. De opnames zijn in januari in Kaapstad. Black Sails vertelt over een vrijhaven op de Caraïben waar piraten begin achttiende eeuw de scepter zwaaien.

De serie won al twee Primetime Emmy Awards. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Toby Stephens, die bij het grote publiek vooral bekend is als schurk in de Bond-film Die Another Day. Een bijrol in het huidige seizoen wordt vertolkt door de Nederlandse acteur en voormalig Waku Waku-presentator Rob Fruithof.

Gouden Kalf-nominatie

Reiné werkt momenteel aan een vervolg op de actiefilm Hard Target uit 1993. De Nederlander oogstte de afgelopen jaren veel lof met zijn lowbudget actietitels, die veelal worden gemaakt voor de dvd-markt. Reiné was onder meer verantwoordelijk voor The Marine 2, The Condemned 2, Death Race 2 en 3, The Scorpion King 3 en Behind Enemy Lines 4.

De 46-jarige filmmaker heeft vorige jaar voor het eerst in lange tijd een film in Nederland gedraaid, een epos over admiraal Michiel de Ruyter. Hiervoor ontving hij vorige week ook een Gouden Kalf-nominatie. Het epos trok bijna 800.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.