Nieuws
504661
Nieuws

Herkenbaar

Dé momenten waarop we de dislike knop maar wat graag zouden gebruiken

GEEN - Het heeft even geduurd, maar na de like knop komt Facebook nu ook met een dislike button. En zeg nou eens eerlijk: er zijn vast wel eens momenten geweest waarop je wenste dat die knop al bestond. Een van onderstaande momenten bijvoorbeeld ...

1. Bij de 439e babyfoto

Anna op de driewieler, Anna met waterpokken, Anna in de dierentuin, Anna op bezoek bij oma, Anna haar eerste plasje, Anna besmeurd met slagroom: je timeline wordt gebombardeerd met babyfoto's. Natuurlijk vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van de kroost van je vriendinnen, maar dat kan toch ook met één foto per week. Of per maand.

2. Bij de sportupdate

Waarschijnlijk is het puur jaloezie maar wat zou je graag op dislike drukken als die fanatieke vriendin voor de vijfde keer deze week incheckt bij de sportschool. Waar.haal.je.in.hemelsnaam.de.motivatie.vandaan.

3. Bij de voedselliefhebber

Rijst in de vorm van een teddybeer, een viergangendiner op een dinsdagavond voor de hele familie én een broodtrommel die er elke dag weer veel te creatief uitziet. Zo oneerlijk. Zo niet realistisch. Voor jou, dan.

---Waarom vinden we kinderkiekjes op Facebook zo irritant?---

4. Bij de veel te gezonde foto's

Van groene smoothies, bananenbrood tot quinoa: alleen al vanwege het feit dat jij op de bank met een reep chocola deze foto's bekijkt, zorgt ervoor dat je vinger vanzelf naar dislike trekt. Sorry!

5. Bij de foto van je ex met zijn nieuwe geliefde

Je zou hem kunnen ontvolgen, maar tóch ben je nieuwsgierig hoe zijn nieuwe leven (lees: nieuwe vriendin) eruitziet. Maar als ie dan ineens pontificaal zoenend onder de Eifeltoren op je beeldscherm verschijnt, zou je niets liever doen dan? Disliken!

6. Bij de zoveelste selfie

Selfies verschijnen nog steeds vrijwel dagelijks op je tijdlijn. Niets mis mee, mits je het aantal zelfportretten binnen de perken houdt, want bij de vijfde selfie inclusief gestifte tuitlippen neigen we toch meer naar dislike dan naar like.

---Wat Marijke Vindt: 'He bah, wat een perfecte levens op Facebook'---

7. Bij het verslag van de dag

Je kent ze vast wel: Facebookvrienden die de vraag 'Wat ben je aan het doen?'  iets té letterlijk nemen. Alles, maar dan ook álles, wordt in detail beschreven. Van het kopje koffie bij de zieke buurvrouw op de hoek, de was die buiten aan de waslijn wappert tot aan de pannenkoeken die wéér zijn aangebrand.