Nieuws/Binnenland
504724
Binnenland

Moeder spoort dief op via Facebook

Britt (8) bestolen van verjaardagsgeld

Zwolle - De moeder van een 8-jarig meisje uit Zwolle, dat afgelopen weekeinde werd beroofd van haar zak- en verjaardagsgeld, probeert via Facebook de dief op te sporen.

 Het meisje had de afgelopen maanden zeventig euro bij elkaar gespaard zodat ze iets kon kopen in de H&M in Zwolle, maar werd in de winkel bestolen toen ze haar roze portemonneetje even uit het oog verloor. ''Wie was er zo laf om op zaterdag 12 september rond 14.30 in de H&M (kids) Zwolle een portemonnee te jatten van een 8-jarig meisje?'', schrijft moeder Suzan Wolters op Facebook.

Het meisje raakte haar kleine fortuin kwijt toen ze een jas aan het passen was en haar portemonnee even weglegde. Een man, die samen met zijn echtgenote en twee dochters aan het winkelen was, zou verantwoordelijk zijn voor de diefstal. Hij zou tegen andere klanten hebben gezegd dat hij de 'gevonden' portemonnee bij de kassa af zou geven. ''Dat heeft ie alleen helemaal niet gedaan'' zegt Wolters tegen De Stentor.

''Kun jij jezelf nu nog recht in die spiegel aankijken? Ben je blij met wat je van haar geld gekocht hebt?'', vraagt de moeder zich af op Facebook.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));