Nieuws/Opmerkelijk
504728
Opmerkelijk

Hond redt peuter uit water

COFFS HARBOUR - Een staffordshire-bulterriër heeft een wonder verricht in het Australische Coffs Harbour. Hond Leala van familie Kenney zag namelijk haar 2-jarige baasje Alexander in het water liggen met zijn gezicht naar beneden. Nadat ze eerst probeerde om de peuter zelf uit het water te halen, snelde ze naar de vader van Alexander. En met succes, want de jongen heeft het overleefd!

Leala deed alles om de aandacht te trekken van vader David Kenney toen ze aankwam bij het huis waar de familie logeerde. En dat is gelukt, want toen Kenney en vrienden met Leala mee gingen, zag hij hoe ernstig het was. Hij haalde zijn zoon uit het water, belde het alarmnummer en heeft hem 27 minuten lang gereanimeerd.

,,Ik kon niet geloven wat ik zag, het was een ware nachtmerrie. Het was horror, ik voelde verdriet en ongeloof op dat moment," zei vader David tegen de Australische nieuwssite Coffs Coast Advocate.

Nadat de jongen is opgehaald met de ambulancehelikopter, wisten de dokters nog niet of Alexander het zou overleven. ,,We kunnen niet al te veel hoop geven, dus bereid je voor op de ergste uitkomst," zeiden dokters tegen moeder Lisa Brockbank.

De jongen werd na het ongeluk in een kunstmatige coma gehouden. Maar tegen alle verwachtingen in werd het jongetje binnen 48 uur weer wakker en kon hij zelfs snel zelfstandig ademen.