Nieuws/Binnenland
504735
Binnenland

Ouderen maken kabaal voor Kamergebouw

DEN HAAG - Niet alleen politie-agenten maar ook ouderen voeren woensdag actie in Den Haag. Zo'n honderd gepensioneerden zorgen halverwege de dag voor opschudding op het plein voor de Tweede Kamer. Met potten, pannen en drums willen ze de politiek met veel kabaal wakker te schudden.

De actievoerders roepen het parlement en kabinet op om tijdens de beschouwingen de koopkracht van gepensioneerden te herstellen. "Ouderen verdienen meer respect", zegt seniorenvoorman Martin Spanjers van vakbond FNV. "De koopkracht van gepensioneerden loopt al jaren fors achter ten opzichte van de loonontwikkeling en dat moet nodig hersteld worden. Dáár moet het debat in de Tweede Kamer vandaag over gaan."

Voor veel ouderen heeft de verbetering van hun koopkracht hoge prioriteit, benadrukt FNV. Hun pensioen is bevroren of zelfs gekort, terwijl alles duurder is geworden. De bond wil dat het kabinet dit probleem aanpakt en is ook fel tegenstander van een verhoging van de zorgpremie en de afschaffing van zogeheten ouderenkortingen.