Nieuws/Binnenland
504841
Binnenland

Mode

Ode aan Nepal met ragfijn handwerk 

NEW YORK - Prabal Gurung was zo geraakt door de desastreuze aardbeving in zijn vroegere woonplaats Kathmandu, Nepal in april van dit jaar, dat hij een groep monniken vroeg om zijn show in te luiden met een chant. En dat was indrukwekkend.

De afgeladen zaal bleef gedurende de chant muisstil. Alsof er collectief werd teruggedacht aan die immense gebeurtenis. Nadat de monniken van het toneel waren verdwenen, kwam het eerste model de catwalk op. Jamilla Hoogenboom openende de show in een witte strapless jurk met geborduurde oranje en saffraankleurige vegen. Elke creatie die volgde ademde Nepal. Van de integere oranje tinten, de huiskleuren van het land tot het precieze handwerk waar ik backstage nog eens goed naar kon kijken.  

Daar zag ik ook hoe ragfijn de jurken met diepe V-halzen waren en dat sommige jurken een ingebouwde body hadden om de stof netjes op zijn plekte houden. Bijzonder was een rok met geel borduurwerk waar kleine goudkleurige kralen in waren verwerkt. Met deze collectie onderstreepte Prabal die prinses Catherine, Michele Obama, Diana Kruger, Jennifer Lawrence en een hele berg andere celebs tot zijn klantenkring rekent, weer dat zijn interesse in luxe uitgaanskleding ligt. Meer cocktail dan city is Prabal's motto. Voor werkkleding zijn immers al genoeg alternatieven.