Nieuws/Buitenland
504864
Buitenland

Weer doden door overstromingen Utah

ST. GEORGE - Noodweer heeft in de Amerikaanse staat Utah opnieuw levens geëist. Na de fatale vloedgolven van maandag in het plaatsje Hildale, ging het mis in het nationale park Zion. In enkele dagen tijd zijn volgens Amerikaanse media zeker vijftien doden gevallen.

Een groep mensen was aan het zogeheten canyoningen (waarbij ze al glijdend, zwemmend, klimmend en afdalend de kloven ontdekten), toen ze werd overvallen door hevige regenval.

 Door deze plaatselijke stormen viel zoveel regen dat er vloedgolven ontstonden. Daarbij zijn drie mensen omgekomen. De vier andere avonturiers zijn nog vermist, laat het park in een verklaring weten.

Hun auto's werden maandagavond al gevonden. Dinsdagochtend werd naar de mensen gezocht nadat ze het park nog altijd niet hadden verlaten. Hulpdiensten hebben vanwege aanhoudend slecht weer en de hoge waterstand grote moeite om bij het technisch moeilijke gedeelte van de route te komen. Bovendien dreigt het noodweer voor nieuwe overstromingen te zorgen.

Maandag werden in Hildale, op de grens tussen Utah en Arizona, automobilisten getroffen door een "grote muur van water en brokstukken", aldus de brandweer. Een zware onweersbui, volgens bewoners een van de ergste in jaren, veroorzaakte plotselinge overstromingen. Twee voertuigen met daarin zestien mensen spoelden weg. Aanvankelijk werd gesproken van acht doden, maar inmiddels is dat aantal opgelopen naar twaalf. Een persoon wordt nog vermist.