Nieuws
504952
Nieuws

Trump maakt miljoenenslag met Miss-verkiezingen

Ondernemer-politicus Donald Trump heeft binnen enkele dagen een miljoenenslag gemaakt met de verkoop van zijn belang in media NBCUniversal, de eigenaar van Amerikaanse Miss-verkiezingen.

Trump, nog altijd aan de leiding als presidentskandidaat voor de Republikeinen, was dertien jaar eigenaar van het bedrijf dat Miss Universe, Miss USA en Miss Teen USA tot kaskrakers maakte.

Nadat hij denigrerende opmerkingen over Mexicaanse migranten maakte, keerde NBC zich tegen de ondernemer met de gepeperde uitspraken over vrouwen, migranten en andere kandidaten.

Miljoenen winst

NBC, eigendom van Comcast, sneed de banden zover mogelijk door. Afgelopen vrijdag kocht Trump het 51% belang van NBC in Miss Universe. Vandaag blijkt na de verkoop aan WME/IMG dat het alweer is verkocht. Beide partijen melden geen bedrag, maar volgens marktkenners sprong Trump er met enkele tientallen miljoenen winst uit.

Donald Trump heeft nog altijd een schadeclaim van $500 miljoen uitstaan bij Univision, het grootste Spaanstalige netwerk in de VS dat na de opmerkingen van Trump over Mexicanen af zag van een serie televisieprogramma's. De Republikeinse zakenman stelt dat Univision zijn afspraken niet nakomt.

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen