Nieuws/Binnenland
505280
Binnenland

Kamerlid draagt houten hoedje op Prinsjesdag

DEN HAAG - GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren draagt op Prinsjesdag een hoed van hout. Ze wil hiermee aandacht vragen voor de ontbossing overal op de wereld, en de gevolgen daarvan voor het klimaat.

De hoed is van verantwoord hout en ontworpen door Evelien Gentis-Smit. Volgens Van Tongeren moet het kabinet veel harder zijn best doen klimaatverandering tegen te gaan, en bijvoorbeeld het gebruik van duurzaam hout stimuleren. "Slechts 40 procent van het door overheidsinstellingen gebruikte tropische hout is aantoonbaar duurzaam. Dat moet anders", aldus de GroenLinks-politica.

Volgens haar is bijna de helft van de oorspronkelijke bosgebieden op aarde verdwenen. Per jaar gaat bijna 15 miljoen hectare bos verloren, ruim drie keer de oppervlakte van Nederland.

 

Onze verslaggever Alexander Bakker doet verslag van Prinsjesdag in Den Haag.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");