Nieuws/Buitenland
505437
Buitenland

Man zwaargewond na horroraanval pitbulls

NEW YORK - Een 62-jarige man is op straat in New York verscheurd door twee pitbulls. Hij raakte zwaargewond bij de gruwelijke aanval en mag van geluk spreken dat hij nog leeft.

Het slachtoffer Francesco Bove kreeg een woordenwisseling met de 55-jarige Cynthia Oliver. De vrouw liet vervolgens haar twee honden los op de man en gaf ze de opdracht om aan te vallen. Daarop werd Bove zwaar toegetakeld en over straat meegesleurd door de pitbulls.

Omstanders probeerden lang tevergeefs om de honden bij het slachtoffer weg te krijgen. Toen dat uiteindelijk lukte, vielen de honden ook nog een andere man aan.

Bove werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en moest daar een vijf uur durende operatie ondergaan aan zijn armen, borst en half afgebeten oor.

Aanklacht

Bove vertelt aan Amerikaanse media dat hij bang was dat hij de aanval niet zou overleven. ,,De honden kwamen op me af, besprongen me en begonnen meteen te bijten. Ze scheurden een stuk van mijn arm waardoor ik het bot kon zien", zegt Bove. ,,Er was overal bloed. Deze honden zijn getraind om te vechten."

Het baasje van de pitbulls is aangeklaagd op verdenking van mishandeling en roekeloos gedrag. De honden zijn in beslag genomen.

Een ooggetuige filmde de gruwelijke aanval (LET OP! DE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN):