Nieuws/Binnenland
505550
Binnenland

Verdachten cybercrime-bende voor de rechter

ROTTERDAM - Vier verdachten van internationale cybercrime staan vanaf maandag terecht. De mannen uit Den Haag, Rotterdam, Barendrecht en Almere moeten zich verantwoorden voor een reeks misdrijven, waaronder digitale aanvallen op online banksystemen. Maandag begint de rechtbank Rotterdam, locatie Dordrecht, aan de behandeling van het cybercrimedossier.

De verdachten zouden deel uit hebben gemaakt van een internationale bende die ten minste 2 miljoen euro heeft buitgemaakt en op alle continenten actief was.

De werkwijze van de verdachten bestond eruit dat computers werden besmet met speciale software om computers te verstoren (malware) waardoor cybercriminelen de geïnfecteerde computers op afstand konden besturen. Slachtoffers kregen een nep-website van hun bank te zien die verraderlijk echt leek.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");