Nieuws/Buitenland
505700
Buitenland

Al-Qaedaleider roept eenlingen op tot aanslag

CAIRO - De leider van de terreurbeweging al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft jonge moslimmannen in de Verenigde Staten en andere westerse landen opgeroepen aanslagen uit te voeren. In een geluidsfragment dat zondag online is gezet, richt hij zich vooral tot de zogeheten lone wolves, terroristen die alleen opereren.

"Ik roep alle moslims die schade kunnen toebrengen aan de kruisvaarderscoalitie op om niet te aarzelen", zei Zawahiri. "We moeten ons erop richten de oorlog naar het centrum van de huizen en de steden van het Westen en vooral Amerika te brengen."

Hij stelde dat moslimjongeren een voorbeeld kunnen nemen aan de terroristen die aanslagen pleegden op de marathon in de Amerikaanse stad Boston en op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs.

Het is niet duidelijk wanneer de opname is gemaakt, maar omdat Zawahiri refereert aan het in leven zijn van Talibanleider Mullah Mohamed Omar, is de boodschap vermoedelijk zeker twee maanden geleden ingesproken. In juli maakte de Afghaanse regering bekend dat Omar dood is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop