Nieuws/Binnenland
505802
Binnenland

Koning scoort tijdens WK

Amsterdam - Koning Willem-Alexander heeft zaterdag op het Amsterdamse Museumplein het WK daklozenvoetbal een wereldgoal gemaakt. Tijdens het nemen van penalty's miste de koning de eerste keer, om het de tweede keer recht te zetten met een wonderschoon doelpunt. Daarmee deed hij het beter dan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan: die schoot twee keer mis.

Aan het wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen doen meer dan vijfhonderd spelers van 64 teams mee. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep, maar ook een middel hun leven op de rit te krijgen.

Eerdere edities van het toernooi vonden plaats naast de Eiffeltoren in Parijs en op het Copacabana-strand in Rio de Janeiro. Voor de dertiende editie in Amsterdam verrijst een straatvoetbalstadion voor het Rijksmuseum.

De organisatie voor het toernooi is in handen van Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en de gemeente Amsterdam. Stichting Life Goals helpt kwetsbare mensen aan de onderkant van de samenleving via sport weer mee te doen.

De Homeless World Cup duurt van 12 tot en met 19 september.