Nieuws/Binnenland
50584613
Binnenland

CNV-leden stemmen in met pensioenakkoord

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.

UTRECHT - Vakbond CNV stemt in met het pensioenakkoord. 79 procent van de leden die hun stem uitbrachten, heeft ingestemd met het principeakkoord dat is gesloten over de pensioenen. „Het Algemeen Bestuur van het CNV heeft op basis van deze uitslag besloten in te stemmen met het pensioenakkoord”, aldus de vakbond.

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.

CNV-voorzitter Arend van Wijngaarden.

In totaal brachten 43.421 leden hun stem uit. Zij konden vrijdag tot middernacht aangeven of ze voor of tegen het pensioenakkoord zijn. „Het pensioenakkoord maakt een einde aan een jarenlange discussie en is een verbetering voor alle werknemers. We zijn zeer verheugd dat onze achterban in grote meerderheid voor het pensioenakkoord stemt”, zegt Arend van Wijngaarden, CNV-voorzitter.

Flinke opgave

„Ondanks dat er veel steun is voor het akkoord, ligt er tegelijkertijd een flinke opgave in de uitwerking”, stelt Van Wijngaarden. „Vakbonden hebben in deze uitwerking, samen met werkgevers en overheid, een beslissende rol. Onze leden zullen ons hier terecht kritisch in volgen.”

De goedkeuring van CNV, dat een positief stemadvies had gegeven, lag in de lijn der verwachting. Spannender wordt het bij FNV, de grootste vakbond van Nederland. Zaterdag tot 12.00 uur mogen de circa één miljoen FNV-leden hun stem uitbrengen, waarna het 105-koppige ledenparlement een knoop doorhakt. De uitslag van het onlinereferendum geldt daarbij als „zwaarwegend advies”.