Nieuws
506023
Nieuws

Marjolein kookt over

Muzikale Macaroni

Het is wat met die muzikale kinderen. Never a dull moment. Er is altijd wel ergens een optreden waar we moeten zijn. Met het soort beginnende bandjes waar dochter in zingt, is nou eenmaal vrijwel altijd een publieksprobleem. Je kunt posters ophangen bij het leven en dan nog denkt iedereen: 'Madelief en de Brandnetels'… Nooit van gehoord. Dus die treden op. Mwoah… Als ik nou echt niks te doen heb…' En vaak heeft dat potentiële publiek bij nader inzien dan toch weer wel wat te doen en zo komen ze er nooit achter dat het echt een heel leuk bandje is.

We hebben treurige avonden meegemaakt met drie man en een paardenkop als publiek waarbij alleen de paardenkop nog nuchter was en festivals waar enorm veel mensen voor een andere act kwamen, maar wild enthousiast op onze Brandneteltjes reageerden. Want Lief en ik, wij zijn er altijd bij. Als achtergronddecoratie, zeg maar. Dat er in ieder geval iemand staat bij wijze van publiek. Voor het geval het zo'n paardenkopavond wordt.

Seizoen

Vandaag, as we speak, begint het bandjesseizoen. We kunnen meteen vol aan de bak. Eerst naar Amsterdam waar we het aanwaaikind optreedt met zijn band. Dochter valt op muzikanten, dus ja, ook d'r lief doet leuke dingen met een gitaar. Hij is dan het paardenkopstadium allang voorbij. Qua zaalvulling zijn we niet nodig. Maar voor zo'n schoon kind moet je er af en toe ook zijn, vinden we (hij maakt trouwens ook behoorlijk leuke muziek, dat is dan weer een meevaller). En dan vliegen we daarna door naar Haarlem voor Dochters eerste optreden dit seizoen.

 

Nood breekt wetten

En dan moet er tussendoor ook nog worden gegeten. Want de twee zonen vinden het allemaal prima dat muzikale gedoe, maar een mama of desnoods papa hoort ondertussen er wel voor te zorgen dat de was is gedaan en er op gezette tijden wordt gekookt. Dat wordt een snelle hap tussendoor. Macaroni met kaas bijvoorbeeld. Kan van te voren worden gemaakt en hoeft dan alleen nog maar even in de oven te worden geschoven. Met kant- en klare pastasaus. Een beetje tegen mijn geloof in, maar nood breekt wetten. Mocht u trouwens geen paardenkop hebben en in de buurt van Haarlem wonen. We kunnen als achtergronddecoratie altijd versterking gebruiken. Check de Facebookpagina Madelief en de Brandnetels :-)

Macaroni met kaas op z'n Marjoleins

 

Nodig:

  • een zak volkoren penne
  • 2 pakken sugo casa
  • 2 aubergines
  • 6 eieren (in mijn geval, want we eten er met zessen van)
  • geraspte belegen kaas
  • olijfolie
  • tijm
  • knoflook
  • 1 ui

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de olijfolie in de pan, bak de uien en knoflook op zacht vuur tot ze glazig zijn. Voeg de aubergine toe en bak deze tot ze zacht zijn. Schep de gare penne in een ovenschaal, schep de aubergines en de tomatensaus er doorheen.

Dit kan allemaal van te voren. Vlak voor het eten: maak 6 kuiltjes in de schaal en leg in ieder kuiltje een rauw ei. Strooi de kaas om de eieren heen en schuif de schaal in de oven tot de eieren gestold zijn (de dooier mag vloeibaar blijven, maar als je liever een harder ei hebt, laat je de schotel gewoon langer staan).

Over Marjolein kookt over

Met drie kinderen, een huis uit de 17 eeuw, een man, hond, kat, konijn en parkiet èn een baan, is het leven van VROUW-verslaggever Marjolein Hurkmans een drukke bedoening. En dan toch iedere dag een schijf-van-vijf (of vier)-maaltijd op tafel zetten, natuurlijk draait ze haar hand daar niet voor om. Geloof je het zelf? Vanaf deze week gunt ze je iedere week in kijkje in haar leven èn in haar keuken.

En? Gemaakt? Stuur je foto en variatie op naar [email protected]: proberen wij die ook uit.