Nieuws/Binnenland
507088
Binnenland

Rode Kruis: Fiets, onderbroek en pyjama nodig

DEN HAAG - Het Rode Kruis heeft vooral pyjama's en herenonderbroeken nodig voor vluchtelingen in Goes. Ook zijn er nog 99 fietsen nodig. De hulporganisatie had uitgerekend dat er behoefte was aan honderd fietsen, maar tot nu toe is er eentje binnen. In Tilburg is meer behoefte aan warme kleren, tandpasta, tandenborstels en zeep. Knuffels zijn juist niet nodig, daarvan zijn er genoeg en het is lastig om die allemaal goed te wassen.

Het Rode Kruis heeft dinsdag een zogeheten Welkom Winkel voor vluchtelingen geopend in Tilburg. Het is de tweede vestiging in Nederland. Maandag was een filiaal in Goes geopend. Het Rode Kruis wil ook vestigingen beginnen in Roermond, Apeldoorn en Ter Apel. Uiteindelijk zou er bij elk asielzoekerscentrum zo'n winkel moeten komen.

De hulporganisatie vraagt vrijwilligers in de omgeving van Goes en Tilburg om te helpen. "In Goes hebben we zo veel spullen binnengekregen, dat we mensen nodig hebben om alle zakken uit te pakken. We kregen knuffels, winterkleren, speelgoed, schoenen. Dat moet gesorteerd. In Tilburg moeten we 1200 hulppakketten uitdelen aan vluchtelingen", zegt een woordvoerder van het Rode Kruis.