Nieuws/Binnenland
507260
Binnenland

Spekman: 'Kritiek stom en fout'

DEN HAAG - Partijvoorzitter Spekman noemt de uitlatingen van Felix Rottenberg ’stom en fout’. Als hij excuses maakt, mag hij wat hem betreft aanblijven. „Mensen moeten leren van fouten, maar het moet niet nog een keer gebeuren", waarschuwt hij.

Spekman baalt ervan dat Rottenberg Samsom zo hard heeft aangevallen. „Zo gaan we niet met elkaar om." Ook dat het wel vaker gebeurt dat PvdA’ers elkaar het leven zuur maken, zint hem niet. „Ik weet dat het gebeurt in onze partij. We moeten niet elkaar afbranden", geeft hij zijn partijgenoten mee.

Bedrijsleider

Rottenberg omschreef Samsom in een interview met Vrij Nederland als de 'bedrijfsleider van het Kabinet'. Samsom heeft volgens Rottenberg na de verkiezingen van 2012 veel te snel een kabinet gevormd. ,,Mannen als Samsom en Dijsselbloem hebben zich aan dit kabinet gecommitteerd. Ze geloven nog steeds dat de PvdA het op deze manier redt. Dat ís niet zo!’', aldus oud-partijvoorzitter Rottenberg.

Samsom omschreef de kritiek van Rottenberg dinsdag als 'elkaar scherp houden': ,,Soms wat tactischer dan een andere keer."