Nieuws
507730
Nieuws

KWF gaat met pinautomaat langs de deur

Amsterdam - KWF Kankerbestrijding gaat bij hun collecteweek die maandag begint een proef doen met mobiel pinnen. Naast de 100.000 collectanten die langs zes miljoen voordeuren trekken om geld in te zamelen, gaan er in elf steden - waaronder Amsterdam en Den Haag - inzamelaars op pad met een mobiel pinapparaat.

 „Onze collectanten horen aan de deur steeds vaker dat iemand geen klein geld in huis heeft”, vertelt manager Fondsenwerving Jan Willem Forch. „Daarom zijn we aldoor op zoek naar alternatieven die het zowel de collectant als de gever makkelijk te maken om KWF te steunen.”

Vorig jaar werd er al een kleine test gedaan met pinnen aan de deur, en toen bleek dat de gemiddelde donatie vijf keer zo hoog was als die via het pinapparaat werd gedaan. De machine bleek echter te zwaar voor collectanten en was te duur in gebruik. Nu gaat KWF werken met kleine pinapparaten die gekoppeld kunnen worden aan de mobiele telefoon. De collectanten zijn te herkennen aan een sticker met “Pinnen, ja graag” op de collectebus en een button op de kleding.