Nieuws
507824
Nieuws

Loiza Lamers onthult geheim

Kandidaat Holland's Next Top Model blijkt transgender

Loiza Lamers, een van de dertien overgebleven kandidaten in Holland's Next Top Model, verhulde het feit dat ze als jongen werd geboren.

"Vanaf mijn zevende ga ik als meisje, nu als vrouw door het leven", vertelde de 20-jarige Loiza Lamers vrijdagavond in RTL. De blondine schreeuwde haar verhaal niet van de daken, omdat ze het belangrijk vond om als Loiza en niet als transgender mee te doen aan het modellenprogramma. "Ik wil beoordeeld worden op wie ik ben, niet op mijn verhaal."

Lamers onderging twee jaar geleden een operatie om vrouw te worden. "Ik ben nu echt op een punt dat ik kan zeggen dat ik heel erg trots ben om transgender te zijn. En ik hoop dat ik dat kan uitdragen."

Coach Fred van Leer koos de schone uit het Gelderse Driel uit om mee te doen aan Holland's Next Top Model zonder te weten dat ze transgender was. "Ik heb het meestal gelijk door, maar bij Loiza zag ik het helemaal niet", aldus een verbaasde Fred.

De deelname aan de populaire talentenshow was een droom die uitkwam voor de blondine. "Voor mij is het een bekroning op mijn hele transitie." Loiza laat verder weten dat ze anderen hoopt de inspireren met haar verhaal.

Op Instagram bedankte de transgender vrijdagavond voor de lieve berichten die ze heeft ontvangen na haar onthulling.

"Lieve allemaal!! Wat zijn jullie toppers, wat een geweldige reacties en een lieve berichtjes!! Dankjewel een een dikke kus voor jullie", schrijft het model.