Nieuws/Binnenland
508112
Binnenland

Weer twee aanhoudingen na branden Hoogeveen

HOOGEVEEN - De politie heeft opnieuw twee mannen opgepakt omdat ze mogelijk te maken hebben met een reeks branden in Hoogeveen. Sinds mei zijn in de Drentse plaats zo'n twintig branden aangestoken.

De verdachten die vrijdag werden aangehouden zijn een 19-jarige inwoner van Hoogeveen en een man van 21 uit Veenoord, meldde de politie. Maandag werd in de zaak al een 39-jarige Hoogevener opgepakt.

De brandstichters hadden het onder meer gemunt op een aanhanger en een caravan. Ook waren er brandjes in een tuin, bij een gemeentedepot en vloog bij een seniorenflat een schutting in brand. De meeste branden waren in de nachtelijke uren. Niemand raakte gewond.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen, die volgens de politie waarschijnlijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Hoogeveen werd vorig jaar ook al opgeschrikt door een pyromaan die tientallen (auto)branden stichtte. De politie legt vooralsnog geen verband tussen die branden en die van de afgelopen tijd.