Nieuws
508128
Nieuws

Top 10

Goedkope vakantiebestemmingen

Als je op vakantie gaat wil je uiteraard waar voor je geld. Deze goedkope bestemmingen zijn het overwegen waard bij het uitzoeken van een volgende vakantie. Natuurlijk kun je de vakantie zo duur maken als je zelf wilt. En onthoud dat een verblijf in een stad altijd duurder is dan een plekje op het platteland. Maar over het algemeen zijn dit prima vakantiebestemmingen voor een kleiner budget.

1. Cambodja

Dit land in Zuidoost-Azië is vooral populair onder backpackers en schoolverlaters. En dat is niet zo gek als je weet dat je in Cambodja kunt overnachten vanaf slechts €2 per nacht. En voor een heerlijke maaltijd betaal je niet veel meer.

 

2. Vietnam

Het prachtige Vietnam is steeds meer in trek bij toeristen. Je kunt hier rondkomen voor nog geen €10 per dag. Dan heb je een slaapplek, eten, drankjes en vervoer. Klinkt goed toch? Op naar Vietnam!

 

3. India

Zelfs als je eersteklas reist in de trein, de taxi neemt en uitgebreid eet, zal je niet snel meer dan €25 per dag uitgeven. Als je wegblijft uit de grote steden kun je in India voor weinig geld genieten van een avontuurlijke en veelzijdige vakantie.

 

4. Bolivia

Als je van lekker eten houdt dan ben je in dit buurland van Peru en Brazilië op de juiste plek. En het fijne is, het eten is heel betaalbaar. Voor een kom soep en een flesje bier betaal je nog geen €3 in Bolivia.

 

5. Hongarije

De hoofdstad van Hongarije, Boedapest is een populaire bestemming voor een citytrip. De lage prijzen maken dit land extra interessant. Overnachten kun je vanaf €10, voor maaltijden betaal je niet meer dan €5 en een kaartje voor de trein kost zo'n €1,50.

 

6. Honduras

Voor een goedkope vakantie in Centraal-Amerika ga je naar het prachtige Honduras. Voor minder dan €25 per dag kun je hier heerlijk eten en drinken. Een traditionele sandwich kost je zo’n €2.

 

7. Bulgarije

In de hoofdstad van Bulgarije, Sofia, verwelkomen de vriendelijke inwoners je met lekker eten en bijzondere drankjes. Een comfortabele accommodatie boek je al vanaf €30 per nacht. Verder naar het oosten wordt alles nog goedkoper.

 

8. Sri Lanka

Sri Lanka neemt snel in populariteit toe. Dat is ook niet zo gek als je je indenkt wat dit paradijs te bieden heeft. Voor nog geen €40 per dag kun je hier prima leven. Overnachten kan al vanaf €9 per nacht in een simpele accommodatie. Voor de luxe van een driesterren hotel betaal je rond de €70 per nacht voor twee personen.

 

9. Argentinië

In dit Spaanstalige land in Zuid-Amerika is genoeg te beleven voor ieder wat wils. Als je de exclusieve hotspots in de hoofdstad Buenos Aires links laat liggen, kom je hier makkelijk rond met €35 per dag op zak.

 

10. Griekenland

Griekenland is niet perse een goedkoop land maar als je kiest voor de minder bekende eilanden, kan je dit veel geld besparen. Wat dacht je van Paros of Skiathos?

 

Bron: Skyscanner.nl