Nieuws
508265
Nieuws

Tesla komt met batterijauto van €31.000

Autobouwer Tesla werkt aan aan een goedkope elektrische auto. Volgens topman Elon Musk komt dit Model 3 vanaf 2017 van de productieband, die voor €31.000 in de etalage gaat.

Dat meldde de Tesla-oprichter via Twitter. Het model is vanaf maart volgend jaar te bestellen. Vanwege de prijs zou Tesla tot massaproductie kunnen overgaan.

Tot nu kwamen zijn batterijauto´s in een veel hogere prijsklasse uit, met in Nederland prijzen vanaf rond €80.000 per auto. Tesla probeert hiermee volgens Amerikaanse analisten in de race te blijven in de strijd met Mercedes-Benz, BMW, Renault en Toyota.

Massaproductie

Musk deed zijn aankondiging terwijl zijn volgende, duurdere model in de markt komt, Model X naast de sportieve sedan, Model S. Model X is  een elektrische SUV met vleugeldeuren als achterportieren. Dat model wordt €4.450 duurder dan zijn Model S (€83.300 en €116.000).

Model 3 wordt de eerste Tesla die uit de grote nieuwe fabriek in de Verenigde Staten rolt, deze fabriek wordt al gebruikt voor de massaproductie van batterijen.

Klik hier voor al het actuele beurs- en bedrijfsnieuws