Nieuws/Buitenland
508363
Buitenland

Trainingskamp voor vluchtelingen bij Bayern

l;NCHEN - Bayern München start een 'trainingskamp voor vluchtelingen'. De Duitse voetbalgrootmacht gaat samen met de gemeente de komende weken werken aan het initiatief. Het doel is dat kinderen en tieners van vluchtelingengezinnen door het 'trainingskamp' dagelijks kunnen voetballen, Duitse les krijgen, kunnen eten en sportkleren krijgen.

De Duitse club gaat bovendien een benefietwedstrijd spelen, waarna een miljoen euro wordt gedoneerd aan projecten voor vluchtelingen. Verder zullen de spelers tijdens de competitiewedstrijd met Augsburg op 12 september het veld opkomen met kinderen van vluchtelingen.

Het gebaar van de club van Arjen Robben past in een tendens in het Duitse voetbal. Fans togen de afgelopen weken met spandoeken naar stadions met daarop leuzen als „vluchtelingen welkom”. De fans van Borussia Dortmund stelden 220 tickets beschikbaar. Duitsland kent een enorme toestroom vluchtelingen: dit jaar komen er waarschijnlijk zo'n 800.000.

Ook de Schotse voetbalclub Celtic sprong donderdag in de bres voor ontheemden. De club doneert alle inkomsten van een benefietwedstrijd die dit weekend toch al op het programma stond aan een nog nader te bepalen goed doel dat vluchtelingen helpt.

Overigens blijft de liefdadigheid binnen de sportwereld zeker niet beperkt tot het voetbal. De Duitse basketballers doneren samen met de Duitse bond 25.000 euro om vluchtelingen te helpen.