Nieuws
508385
Nieuws

Stromae begint onderaan de ladder in de VS

VIDEO- In Europa speelt Stromae voor uitverkochte zalen maar om het te kunnen maken in de Verenigde Staten begint de zanger weer onderaan de ladder.

Stromae treedt op 1 oktober op in de legendarische concertzaal Madison Square Garden in New York. Naar aanloop van de show in de VS probeert de Belgische ster met allerlei stunts de Amerikanen warm te krijgen voor zijn show. Zo zien we in een nieuwe promovideo Stromae spelen op Times Sqaure als straatmuzikant, laat hij zijn hit 'Papaoutai' horen in de metro en maakt hij reclame voor zijn eigen show met een uithangbord.

Collega's Lorde, Madonna en Will.i.am zijn al om.

Rebellen

De Papaoutai-ster moest begin juni vanwege een acuut 'medisch probleem' terugkeren uit Congo. Hij had last van ernstige bijwerkingen van een preventieve behandeling tegen malaria, zo luidde de verklaring.

Maar later doken er geruchten op dat de 30-jarige ster moest stoppen omdat zijn broer werd bedreigd door Congolese rebellen. Stromae begon zijn Amerikaanse tournee op 14 september in Atlanta zal op 1 oktober in New York eindigen.

Bekijk de video hieronder.