Nieuws/Binnenland
508407
Binnenland

Films kijken onder de sterren

Fortenfestival

De forten en vestingen van de Oude & Nieuwe Hollandse Waterlinie, Zuiderwaterlinie en Stelling van Amsterdam zijn het decor van het Fortenfestival. Van vrijdag 4 september tot en met zondag 13 september doen forten mee aan dit steeds groter groeiende festival. Theater, speciale films in de buitenbios, muziek, snuffelen op de markt, kinderactiviteiten, wijnproeverijen, expedities en exposities; er wordt voor u van alles georganiseerd.

Zo is het 5 september mogelijk om bij Kunstfort Vijfhuizen gratis en in de openlucht te genieten van de wereldklassieker Yôjinbô van Akira Kurosawa.

Bij Fort aan de Ossenmarkt in Weesp kunnen kinderen op dezelfde dag onder leiding van een muziekdocente hun eigen muziekprogramma maken. Alles mag en kan: met een eigen muziekinstrument optreden, een eigen muziekstuk bedenken, alleen of in groepsverband optreden.

Wilt u in de Waterlinie fietsen langs de verdedigingswerken met een leuke gids die alle objecten laat zien? Het Vreeswijks Museum organiseert 5, 9 en 12 september sportieve fietstochten. De tocht begint bij Fort Vreeswijk en eindigt bij de Plofsluis.

 Kijk voor forten en activiteiten bij u in de buurt opwww.forten.nl