Nieuws
508418
Nieuws

Motorola lanceert opvolgers Moto 360

Telefoonproducent Motorola heeft tijdens de IFA-elektronicabeurs de opvolgers van zijn Moto 360-smartwatch onthuld. In plaats van één model heeft het bedrijf gelijk drie versies onthuld.

Het gaat om een heren-, dames- en sportversie. De damesversie is het kleinst, met een 1,37 inch groot scherm met een resolutie van 360 bij 325 pixels. De herenvariant is 1,56 inch groot en heeft een schermresolutie van 360 bij 330 pixels. Motorola heeft echter niet het zwarte vlakje onderin beeld - waarin de lichtsensor van het apparaat is verborgen - weggewerkt, waardoor het scherm niet helemáál rond is.

Onder de motorkap is ook veel veranderd. De belangrijkste kritiekpunten op het origineel waren de trage processor en de daardoor korte accuduur. In deze nieuwe Moto 360-modellen zit een Snapdragon 400-chip die geklokt is op 1,2GHz, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslaggeheugen.

Kopers kunnen zoals bij veel andere Motorola-producten ook nu bij aanschaf online het uiterlijk helemaal aanpassen, van de kleur van het kastje tot het materiaal van het bandje. De sportversie heeft een rubber omhulsel en bevat ook een gps-ontvanger.

In de Verenigde Staten gaat de goedkoopste versie van de Moto 360 $299 (ongeveer €270) kosten. Wanneer hij in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.