Nieuws/Binnenland
508432
Binnenland

Greenpeace: we zitten in een duurzaam pand

AMSTERDAM - Greenpeace zegt dat het in Amsterdam in een van de duurzaamste panden panden van het land zit en dat niet alleen naar de kale huur van het gebouw moet worden gekeken, maar onder meer ook naar de energiekosten. De huurprijs ligt onder het Amsterdamse gemiddelde. Volgens het AD van donderdag betaalde Greenpeace vorig jaar bijna een half miljoen euro aan huur voor een nieuw kantoorpand aan het IJ. Greenpeace zegt dat duurzaamheid op lange termijn kostenbesparend is.

Maar ook andere goede doelen hebben volgens de krant een kantoorpand op een dure locatie. Zo zou het Aids Fonds ruim 230.000 euro betalen aan de huur van twee panden aan de Keizersgracht in de hoofdstad. Ook Amnesty International en Human Rights Watch hebben een kantoor aan de grachtengordel, aldus de krant.

Plan Nederland en het Prins Bernhard Cultuurfonds betalen eveneens jaarlijks tonnen aan kantoorruimte. De goede doelen stellen dat de ruimtes op toplocaties gunstig zijn voor fondsenwerving, voor aansluiting bij andere maatschappelijke organisaties zorgen en een veilige belegging zijn.