Nieuws/Binnenland
508434
Binnenland

Onrust Haagse scholen na terreurdreigement

DEN HAAG - Bij ouders van kinderen van basisscholen De Fontein, De Gantel en CBS De Waterlelie in Den Haag is onrust ontstaan over een mogelijke terroristische dreiging.

Begin augustus heeft een persoon die zichzelf Abu Samir AlMaghrebi noemt een dreigend bericht gepost op Twitter met daarbij een foto waarop een stukje van De Fontein staat. De andere scholen staan direct in de buurt in Wateringse Veld. Abu Samir AlMaghrebi zou een aanhanger van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS) zijn.

De politie heeft onderzoek naar de post gedaan. „Er is geen concrete aanwijzing dat deze locatie een potentieel doelwit zou zijn”, reageert een woordvoerder van de politie. Dit staat ook in een brief die de scholen aan de ouders hebben geschreven. In de post staat: „They think they are safe, Islamitic state are everywhere” („Ze denken dat ze veilig zijn. Islamitische Staat is overal.”)

Een aantal ouders heeft hun zoon of dochter donderdag vanwege de onrust thuis gehouden. „Dat vinden we jammer, want na grondig onderzoek van de politie blijkt dat er geen sprake is van een dreiging. We roepen daarom vooral iedereen op zijn kinderen weer naar school te brengen. De kinderen moeten hier zeker niet de dupe van worden”, zegt Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van de scholengemeenschap waaronder De Fontein valt.

Rond de school is er tijdelijk wel extra bewaking. „Dat hebben we vooral gedaan om de ouders gerust te stellen dat ze hun kinderen gewoon naar school kunnen brengen”.