Nieuws
508437
Nieuws

Opvoeding

Je tiener opsluiten in een kooi

GEEN - Wat doe je als je kind verslaafd is aan drugs een hij wordt weggestuurd uit de kliniek omdat hij zelfmoordpogingen doet? Een wanhopige moeder uit Australië zag geen andere uitweg en liet een kooi bouwen in haar huis om haar zoon in op te sluiten. Op die manier kan ze hem beschermen voor zichzelf en iedereen om hem heen.

Pure wanhoop

"Mama, help me, ik doe alles om aan de drugs te komen. Je moet me helpen", zou de16-jarige jongen hebben gezegd. Geld voor andere klinieken heeft de moeder niet en uit pure wanhoop bedacht ze om haar tiener op te sluiten. Haar zoon was in shock maar stemde uiteindelijk toe.

Dagelijks gevecht

"Ja, ik sluit mijn zoon op. Maar nu heb ik in elk geval een zoon. Hij is niet zomaar een tiener, hij verandert in een monster als hij gebruikt en is dan een gevaar voor iedereen. Het was een dagelijks gevecht om hem in leven te houden. Ik doe het uit liefde voor mijn zoon."

 

Schrijnende situatie

De Australische vereniging voor verslaving, Victorian Alcohol and Drugs Association, laat weten het een schrijnende situatie te vinden. "Dit getuigt van wanhoop en angst die veel families en geliefden van verslaafden dagelijks voelen."

Begrijp jij de wanhoop van deze moeder of vind je dit te ver gaan? Wat zou jij doen in deze situatie? Heb jij zelf een verslaafde zoon of dochter en wil je hierover vertellen? Mail dan naar oproep@vrouw.nl.