Nieuws/Opmerkelijk
508441
Opmerkelijk

'Binions' sieren Sussex

Sussex - De bewoners van een tal dorpjes in het Engelse Sussex werden wel heel opmerkelijk verrast door de nieuwe prullenbakken in hun straat, die er plotseling uitzien als de beruchte gele Minions uit de animatiefilm Despicable Me.

Een onbekende straatartiest heeft tien verschillende prullenbakken in Newhaven, Peacehaven en Rottingdean in één nacht omgetoverd naar Minion-versies, inclusief bril, glimlach en blauwe tuinbroek. De bewoners van de dorpjes hebben de prullenbakken inmiddels omgedoopt naar 'Binions' (bin is het Engelse woord voor prullenbak) en proberen ze alle tien te zoeken, waarvan er zeven in Peacehaven staan, één in Newhaven, één op een klein eilandje in de vijver van Rottingdean en één op de St Dunstans rotonde.

De gemeenteraad van Peacehaven heeft geen idee wie er achter het werk zit, maar "bewondert de creativiteit". De prullenbakken lijken ook aantrekkelijker om afval in weg te gooien, wat vergelijkbaar is met de 'Fun Theory' van Volkswagen in 2009, waarbij een geluidseffectje in een prullenbak ervoor zorgde dat er veel meer afval in werd gegooid. Of dat ook de achterliggende gedachte is achter deze prullenbakken is niet bekend, al ogen de straten een stuk vrolijker door de bananengekke rakkers.