Nieuws
508478
Nieuws

Unieke reiservaring: Gorilla tracking in Oeganda met Virtual Reality

Virtual reality grote toekomst reiswereld

Reisorganisatie Matoke Tours uit ‘s-Hertogenbosch lanceert samen met het Amsterdamse Virtual Reality productiebedrijf VR Gorilla het project ‘Virtual Gorilla’ op de World Expo in Milaan.

‘Virtual Gorilla’ is een productie van korte virtual reality filmpjes over de natuur in Oeganda en met name de met uitsterven bedreigde berggorilla’s.  

Primeur op World Expo

De film zal voor het eerst vertoond worden op de Milaanse World Expo middels een speciale virtual reality bril of Google Cardboard. Eind van dit jaar zal de film ook voor consumenten te zien zijn via een speciale Virtual Gorilla app’ die momenteel wordt ontwikkeld.

Paul Gevers, directeur van Matoke Tours: "De ‘Virtual Gorilla app’ zal een aantal hoofdstukken omvatten. Elk hoofdstuk is een highlight in Oeganda. Zo is er natuurlijk de tracking naar de berggorilla’s, maar ook wordt de kijker meegenomen naar de wouden van Kibale Forest waar grote groepen chimpansees leven. Bijzonder!"

Virtual reality de toekomst

Daarnaast denkt Gevers dat virtual reality een grote toekomst heeft binnen de reiswereld. “Als je thuis al een stukje van je reis kunt beleven, kun je nog beter afstemmen waar je naar toe wilt. Kies je dan voor de grote migratie van de wildebeesten in Serengeti National park of ga je voor de gorilla tracking in Oeganda? Dat bepaal je thuis door al letterlijk onderdeel te zijn van de beleving. Dit zorgt natuurlijk vooral voor voorpret, maar kan ook serieus je reiskeuze beïnvloeden.”

Ben je het met Gevers eens dat virtual reality een grote rol gaat spelen in de reiswereld? Laat hieronder je reactie achter.