Nieuws/Binnenland
508492
Binnenland

Naakte voetbalsters zoeken trainer

ALBERGEN - In een ultieme poging een trainer te strikken, zijn de voetbalsters van De Tukkers in het Twentse Albergen uit de kleren gegaan.

Het eerste team, dat uitkomt in de derde klasse zondag, is al lange tijd zoekende. ,,Onze vorige oefenmeester traint ons al tien jaar. Sinds zijn zeventiende”, zegt aanvoerster Susan von Pieckartz (24). ,,Maar hij wilde weleens wat anders. Heel logisch natuurlijk.”

Daarop begon echter de zoektocht naar een opvolger. Inmiddels dringt de tijd want komende zondag al begint de competitie. In de tussentijd kreeg leidster Marga Visschedijk een lumineus idee gekomen om de aandacht op de noodkreet te vestigen. De fotografe stelde voor dat de voetbalsters uit de kleren zouden gaan.

Volgens aanvoerster Susan had het echter nog heel wat om het lijf voor het zover was. Zeker vanwege de leeftijden van de voetbalsters: tussen de 17 en 25 jaar. ,,Maar uiteindelijk vonden we dat dit moest: álles voor het goede doel.”

En met succes. Want na een actie op Facebook regent het ineens aanmeldingen. Marga Visschedijk: ,,Onder anderen van trainers die een gasttraining willen komen verzorgen. Heel aardig, maar we willen natuurlijk graag een structurele oplossing. Maar tussen al deze kandidaten zou toch de juiste persoon moeten zitten.”

Aanvoerster Susan wil overigens nog wel een tipje van de sluier oplichten wat nu de doorslag gaf om uiteindelijk toch uit de kleren te gaan: ,,Achter dat doek hebben we nog gewoon onze kleren aan hoor. En ach, het was de dag van de fotoreportage lekker warm weer.”