Nieuws
508497
Nieuws

Top 5

De beste plekken om uit een vliegtuig te springen

Vanuit de lucht heb je een waanzinnig uitzicht over het landschap onder je. Het is dan ook niet zo gek dat mensen ervoor kiezen om aan een parachute het vliegtuig uit te springen. Het is natuurlijk ook de kick en de adrenaline die door je lijf giert. Fox zocht vijf bestemmingen waar je de mooiste sprongen kunt maken. Ben jij het met ze eens?

1. Mount Everest, Nepal

Over verbluffende landschappen gesproken. Hier maak je de hoogste sprong ter wereld en met de besneeuwde toppen onder je kun je eindeloos genieten van je omgeving. Met een helikopter ga je omhoog en om te 'overleven' krijg je ook wat extra zuurstof toegediend. Slechts 152 mensen hebben het aangedurft hier een solo sprong te maken.

2. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Ongetwijfeld een van de populairste sprongen in de wereld ondanks de korte commerciële geschiedenis. Dubai biedt skydivers een fantastisch overzicht van de stad, Palm Jumeirah en de Perzische Golf.

 

3. Interlaken, Zwitserland

Afhankelijk van het seizoen zie je hier besneeuwde bergtoppen of sappige, groene weides. Een mooi alternatief voor springers die geen duizenden euro's kunnen neerleggen voor een sprong in Nepal. Gletsjers en meren, bossen en de Zwitserse alpen zorgen hier voor een onvergetelijke ervaring.

 

4. Moab, Utah, VS

Houd je van roodkleurige canyons, dan ben je in Moab aan het goede adres. Vanuit de lucht zie je in vogelperspectief het stadje Moab, de Colorado Rivier, Dead Horse State Park, Arches en Canyonlands National Park. Overigens ook prachtige parken om voor of na de sprong vanaf de grond te verkennen.

 

5. Swakopmund, Namibië

Oranje duinen en de rollende golven van de Atlantische oceaan vormen het decor waar je op uitkijkt vanuit de lucht in Namibië. Door mensen die deze sprong al hebben gewaagd wordt het vaak omschreven als surrealistisch.