Nieuws/Binnenland
508505
Binnenland

Herkenbaar

App vindt sleutels

GEEN - Ze had deze week de lachers op haar hand, redactrice Daphne, toen ze vertelde dat ze twee uur op het balkon opgesloten had gezeten, omdat haar achtjarig dochter de balkondeur achter zich in het slot had getrokken.

Daphne had haar sleutels binnen liggen, maar gelukkig wel een telefoon bij zich, zodat ze de sleutelboer kon bellen. Helaas kon hij de deur niet openmaken, omdat de sleutels zich aan de binnenkant van de afgesloten voordeur bevonden.

Het zou een dure kwestie worden deze deur open te breken. Het zou in de honderden euro's lopen, vertelde sleutelboer telefonisch. Gelukkig had zoonlief nog een sleutel van het balkon aan zijn bos, dus toen school klaar was fietste hij met grote spoed naar huis en liet via de bovenburen (gelukkig thuis!) de sleutels aan een touwtje zakken zodat moeder en dochter zichzelf konden bevrijden. Inmiddels behoorlijk onderkoeld.

Hengeltje

Het verhaal bracht talloze anekdotes op gang. Bijvoorbeeld van de stagiaire die ooit haar huissleutel in het water had laten vallen, toen ze op een woonboot woonde. De buurman, die vaker met het hengeltje had gevist, kreeg met een magneet de sleutels ook niet omhoog. Tegenwoordig heeft ze er dan ook zo'n oranje schippersbolletje aan hangen, zodat de sleutels blijven drijven mochten ze nog eens in het water plonzen.

Handige app

Zo zijn er tal van verhalen. Al valt wel op dat bepaalde redacteuren dit soort dingen vaker hebben dan anderen. Voor hun is de app Wistiki een uitkomst. Het is een app, die al je spullen terug kan vinden, meldt RTL-Z. Wistiki koppel je aan maximaal tien geavanceerde plakkers (Wistiki's). De Wistiki's plak je eenvoudig op (of knoop je aan) een voorwerp dat je vaak kwijtraakt. Vervolgens kun je via de smartphone-app de stickers geluid laten maken. Zo kun je eigenlijk je sleutels 'bellen'. En het werkt ook andersom. Ben je je telefoon kwijt, maar heb je een Wistiki bij de hand? Druk op het apparaatje en je telefoon gaat over. Handig!

Heb jij nog een hilarisch buitensluit- of  sleutelverhaal? Deel het op oproep@vrouw.nl