Nieuws/Binnenland
508506
Binnenland

In het nieuws

Oprichter webwinkel Net-a-Porter vertrekt

GEEN - Natalie Massanet (50), oprichter van de succesvolle luxe webwinkel Net-a-Porter is opgestapt als frontvrouw van de digitale boetiek.

Massanet richtte de Net-a-Porter Group op in 2000. Vanuit haar appartement in Chelsea begon ze online luxe merken als Marc Jacobs, Chloé en Jimmy Choo te verkopen. De beginjaren waren moeilijk. ‘In de eerste vier jaar heb ik gehuild en de merken gesmeekt om mee te werken’, vertelde Massanet aan de Britse krant The Guardian. ‘Was ik bij een merk binnen om het principe van online winkelen uit te leggen, vroegen ze alleen maar: waar is je fysieke winkel’.

Dat was toen. Inmiddels staan de merken in de rij om via de site te worden verkocht. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van $835 miljoen en het opinieweekblad Time nam haar in 2014 op in de lijst van de meest invloedrijke personen ter wereld. In maart dit jaar kondigde Net-a-Porter de fusie aan met de andere online winkel Yoox.     

Over haar vertrek bij het imperium vertelt ze schriftelijk: ‘Na 15 buitengewone jaren bij de Net-a-Porter Group en de fusie met de Yoox Group is het de juiste tijd om verder te gaan om nieuwe ideeën en kansen te ontdekken. Het bedrijf dat ik in 2000 ben begonnen verkeert in uitstekende conditie. Door het samengaan met de Yoox Group zal het bedrijf groter en sterker zijn om de toekomst van de mode te creëren.’

Foto: Natalie Massenet (links), Eric Torstensson en Tommy Hilfiger.