Nieuws
508525
Nieuws

Pick-up Renault Alaskan in 2017 naar Nederland

AMSTERDAM - Op basis van de architectuur van de Nissan Navara NP300 komt niet alleen Mercedes-Benz met een pick-up, maar ook Renault. Deze Alaskan Concept geeft alvast een voorproefje.

Wereldspeler

Renault-Nissan merkt op dat de vraag naar pick-ups wereldwijd toeneemt. Speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt lanceerde het merk daarom afgelopen juni de Renault Duster Oroch op basis van de Dacia Duster. De productieversie van de Alaskan Concept wordt een wereldspeler en komt dus ook op de Europese markt. In de eerste helft van 2016 onthult Renault het definitieve model. De Nederlandse importeur kan nu al melden dat hij in 2017 hier in de showrooms staat.

Duizend kilogram

Veel specifieke details kan Renault nog niet melden. Al wel bekend is dat de Alaskan een laadvermogen krijgt van duizend kilogram. Het prototype wordt aangedreven door een in lengterichting geplaatste twinturbo viercilinder dieselmotor die nu al in de Master en Trafic wordt aangeboden.

Mercedes-Benz

De pick-ups van Renault, Nissan en Mercedes-Benz krijgen allemaal een totaal eigen uiterlijk en eigen techniek. De pick-up van Mercedes-Benz krijgt een dubbele cabine en is bedoeld voor bedrijven en particulieren in Europa, Latijns-Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Marktintroductie in de Verenigde Staten wordt nog onderzocht. “Het betreden van het pick-up segment is een belangrijke stap in ons globale groeiplan”, zegt Dieter Zetsche, topman van Daimler. “Dankzij Renault-Nissan kunnen we de ontwikkelingskosten drastisch verlagen en in zeer korte tijd in dit segment stappen.” De Nissan Navara NP300 wordt al enige tijd verkocht in diverse Aziatische landen.

Kijk voor alle foto's en de video op Autovisie.nl!