Nieuws/Binnenland
508548
Binnenland

Hardlopers: Mini Sandwich Stamp

Elke week vragen we een winkelier naar zijn bestverkochte product. Deze week een webshop voor Japanse lunchproducten, papierwaren en cadeautjes; Roppongi.nl. Eigenaresse Jet Meijer, die de online winkel samen met Ingrid Beyer bestiert, vertelt.

Welk Japans artikel kopen klanten het liefst?

„De Mini Sandwich Stamp voor €7,50. Daarmee maak je van een boterham vier kleine sandwiches met een dierengezichtje erop. Ik verkoop er acht per week.”

De scholen zijn weer begonnen, de broodtrommels moeten weer gevuld. Loopt het daarom zo goed?

„Ik denk het wel. In Japan is het normaal om gevarieerde lunchboxen te maken, maar het wordt hier ook populair. Een gezonde, gevarieerde lunch wordt nu overal gepromoot op blogs, en ook in de supermarkt. We verkopen al langer spullen voor Bento (maaltijd in een box, red.) en we merken dat het niet alleen meer voor Japan-liefhebbers is.”

Wie kopen de stempel?

„Voornamelijk moeders die meer variatie in de lunch voor hun kinderen willen. Deze is handig, omdat je er toch nog steeds een Hollandse boterham mee kunt maken. Met dit soort hulpmiddelen hoeft het allemaal niet ingewikkeld te worden in de vroege ochtend. Zelfs met rijst hoeft het niet moeilijk te zijn. Met een speciaal setje tover je in een handomdraai een panda van rijst.”