Nieuws
508569
Nieuws

Hartverwarmend

Vader schrijft ontroerende brief voor dochter met Down

GEEN - Pauls dochter heeft het syndroom van Down en trouwt met haar grote liefde Ryan, die eveneens Down heeft. Lees in Pauls ontroerende brief die hij postte op Facebook, hoe trots hij is op zijn kleine meid.

Liefste Jillian,

Je bent op dit moment de laatste voorbereidingen aan het treffen met je moeder en de bruidsmeisjes. Je haar golft perfect langs je ranke hals. Jouw ‘bling’, zoals je het zelf noemt, schittert in de namiddagzon. Je eeuwige lach staat in bloei. Ik sta buiten, onder het raam, en kijk naar boven. We leven voor momenten als deze, wanneer hoop en dromen elkaar kruisen op een zoete plek in de tijd. Wanneer alles gebeurt wat we ons ooit inbeeldden en een perfecte helderheid aanneemt. Gelukzaligheid bestaat. Dat weet ik nu, terwijl ik onder dat raam sta.

We willen allemaal hetzelfde voor onze kinderen. Maar gezondheid, geluk en een stevig vermogen om de wereld te omarmen en ervan te genieten, is niet voor ieder kind weggelegd. Ik maakte mij zorgen over jou, Jillian, maar dat was niet nodig. Weet je nog wat jij volgens mensen allemaal zou missen, Jills? Je zou nooit op een tweewieler kunnen rijden, sporten of studeren en al helemaal nooit trouwen. En kijk nu eens naar jezelf!

Ik zou zeggen: geef heel je hart aan je aanstaande man Ryan. Wees lief en zacht voor hem. Al ben je dat al voor iedereen die je kent. Ik wens je een leven vol vriendschap en wederzijds respect toe.

Ik kan je nu zien. De voorbereidingen zijn klaar, de deur zwaait open. Mijn kleine meid, helemaal in het wit, overschrijdt de drempel van een veroverde droom. Ik ben buiten adem, sta aan de grond genageld, volkomen in het moment. ‘Je ziet er mooi uit’, is alles wat ik kan uitbrengen. Jillian bedankt me: ‘Ik zal altijd je kleine meid blijven, papa’, fluistert ze. ‘Dat klopt’, pers ik eruit. ‘Laten we gaan. We moeten nog een wandeling maken’, is het laatste wat ik kan uitbrengen.

 

Lees ook: