Nieuws/Binnenland
508578
Binnenland

'Adelaar en gouden munten gevonden bij nazitrein'

Walbrzych - Schatzoekers die in Polen op zoek zijn naar een nazitrein die volgens sommigen vol met goud zou zitten, hebben gouden munten, een Duitse helm en een adelaar gevonden.

De Daily Mail heeft foto's van de gevonden voorwerpen, waarvan nog niet vaststaat of ze authentiek zijn. De twee Polen, die anoniem willen blijven, zeggen dat ze de voorwerpen hebben gevonden in de bossen boven het gebied waar de geheime tunnel zich zou bevinden.

Volgens hen liggen er nog meer kostbaarheden in de bossen. "Als die trein inderdaad in die tunnel staat is het goed mogelijk dat hij vol met schatten zit."

Overigens is de vondst van de Polen niet echt groot bewijs voor het bestaan van de legendarische trein. De nazi's hadden hun hoofdkwartier in het gebied tijdens de oorlog, dus er worden vaker dit soort vondsten gedaan.

Verhalen over het bestaan van de trein doen al tientallen jaren de ronde, maar onlangs ontstond een ware goudkoorts ontstaan nadat iemand op zijn sterfbed had onthuld waar de trein is verstopt. De Poolse autoriteiten gooiden nog eens extra olie op het vuur door te zeggen dat het 99 procent zeker is dat de trein zich in de heuvelachtige bossen rond Walbrzych bevindt.

De trein is ongeveer 100 meter lang en gepantserd.

Ondertussen heeft Polen een team van militaire explosievenexperts naar het gebied gestuurd. Minister van Defensie Tomasz Siemoniak zei dinsdag dat de verkennende werkzaamheden binnen nu en enkele dagen kunnen beginnen.