Nieuws/Vrouw

Recept van de dag

Fleurige rucolasalade met gierst, aalbessen en Oost-Indische kers

GEEN - Is een keer wat anders in je rucolasalade? In combinatie met gierst, aalbessen en Oost-Indische kers smaakt het fantastisch.

Benodigdheden

(voor 2-3 personen)

Bereiding

1. Was de gierst en doe in een steelpan. Rooster ± 5 minuten op matig vuur, tot hij lekker gaat ruiken.

2. Voeg 225 ml water en zout toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat met deksel op de pan 15-20 minuten koken tot hij gaar is (de kooktijd is afhankelijk van de weektijd).

3. Haal de pan van het vuur, laat de gierst afgedekt 5 minuten afkoelen en roer los. Doe de gierst in een kom en laat verder afkoelen.

4. Rooster de pistachenoten ± 5 minuten in een koekenpan. Hak grof.

5. Klop de olijfolie, azijn en een snufje zout door elkaar. Giet de helft van deze dressing over de gierst.

 6. Doe de rucola in een kom en hussel de muntblaadjes, de pistachenoten en de aalbessen erdoor. Meng voorzichtig met de overgebleven dressing. Voeg de gierst toe en schep de salade om. Pluk de blaadjes van enkele bloemen en laat een paar bloemen heel. Garneer de salade met de blaadjes en de hele bloemen en serveer.

Bereiding: 45 minuten

Recept: My New Roots van Karakter Uitgevers t.w.v. €29,99 (ISBN 9789045211718)

Bekijk meer van