Nieuws/Binnenland
508603
Binnenland

Haase wacht lastige tweede ronde

NEW YORK - Robin Haase wacht een lastige partij in de tweede ronde van de US Open tegen Richard Gasquet. De als twaalfde geplaatste Fransman staat een stuk hoger op de wereldranglijst dan de Nederlander, die voor het eerst in zijn carrière kan doordringen tot de derde ronde op Flushing Meadows. Haase moet even geduld hebben. Hij speelt de laatste partij op baan 5.

Haase stond slechts één keer in de tweede ronde in New York, in 2011. De derde ronde halen zou uniek zijn, maar Gasquet is een geduchte opponent. In 2013 stond hij al eens in de halve finale van de US Open en ook op Wimbledon stond hij dit jaar in de halve eindstrijd. De Fransman speelde echter, net als Haase, een pittige vijfsetter in zijn eerste ronde tegen Thanasi Kokkinakis.

In de eerste ronde versloeg Haase de Duitser Dustin Brown in een partij van ongeveer drie uur. Mocht het tegen Gasquet weer zo lang duren, dan zit Haase daar niet heel erg mee. Hij houdt wel van vijfsetters: „Ik hoor vaak mensen zeggen dat tennis bij de grandslams ingekort moet worden. Ik denk dat je weer zag bij onze wedstrijd (met Brown) dat een vijfsetter echt geweldig is.”

Bekijk hier het programma en alle uitslagen op de US Open.