Nieuws
508608
Nieuws

Rapper wist niet wat hem te wachten stond

Ronnie Flex totaal onvoorbereid op expeditie

Ronnie Flex ging zonder enkele voorbereiding het avontuur van Expeditie Robinson aan. Zonder strategie, bagage en ervaring met vissen kwam hij aan op het onbewoonde eiland.

De rapper onthult dat het een onrealistische situatie voor hem was. "Inmiddels ben ik gestopt met blowen, maar destijds rookte ik nog blowtjes tot me werd verteld dat ik mijn tas moest pakken", vertelt Ronnie.

Hij wist niet wat hem te wachten stond op het eiland. "Ik was de enige in de groep die te weinig kleren had meegenomen. Ik was totaal niet voorbereid. Zo miste ik een pet, die heb je daar wel nodig tegen de zon. Ik was ook een trui vergeten en ik had maar één lange broek mee."

Van alle zeventien kandidaten werd Ronnie als een van de laatsten benaderd. "Ik keek het programma altijd al met mijn moeder, van jongs af aan. Ik twijfelde eigenlijk geen moment en ik zei gelijk ja."

Binnen de groep

De hele ervaring was indrukwekkend voor de jongste kandidaat. "Ik was nog nooit in Azië geweest. Dit ga ik voor altijd onthouden." Toch had de zanger moeite aansluiting te vinden in de groep, die deze keer niet in teams werd verdeeld. Deze keer was het ieder voor zich, blijkt uit de eerste aflevering die RTL 5 donderdag uitzendt.

"Ik wilde me er niet eens tussen wringen", zegt Ronnie. "Ik blijf gewoon Ronnie, een jongen van de straat uit Capelle aan den IJssel. Ik blijf mezelf en ik denk dat mensen dat ook wel waarderen."

Muziek maken

Ondertussen lopen de optreden ook gewoon door, zo had Ronnie in augustus alleen al 34 optredens en verwacht hij dat alleen maar meer wordt nadat zijn avontuur bij Robinson te zien is. Toch maakt hij nog tijd voor nieuwe muziek. "In september ga ik aan een nieuwe soloplaat werken. Ik wil veel nieuwe muziek uitbrengen en lekker doorgaan."

Ook de samenwerking met Lil' Kleine stopt niet na het succes van hun hit Drank & Drugs. Ronnie: "We gaan twee weken samen naar het buitenland om aan een soort van plaat te werken. Duo Penotti blijft intact."