Nieuws/Buitenland
508617
Buitenland

Aanslagpleger Thailand opgepakt

BANGKOK - De Thaise politie heeft dinsdag de vermoedelijke dader van de bloedige bomaanslag op 17 augustus in Bangkok aangehouden. Het zou volgens nog onbevestigde berichten gaan om de 25-jarige Oeigoer Yusufu Mieraili. De man heeft een Chinees paspoort, waarvan een foto rondgaat op Twitter.

De verdachte werd gearresteerd in de provincie Sa Kaeo, bij de grens met Cambodja. Minister-president Prayuth Chan-ocha maakte de aanhouding dinsdag bekend. Eerder werden een Thaise vrouw en een man met een vals Turks paspoort in verband met de aanslag aangehouden.

Volgens de krant Bangkok Post is de verdachte maandag al in Cambodja aangehouden, net over de grens met Thailand. Hij zou dinsdag door Cambodja zijn overgedragen aan de Thaise autoriteiten. Mieraili is afkomstig uit de Chinese provincie Xinjiang. Deze provincie is het woongebied van de Oeigoeren, een moslimminderheid in China. Het uiterlijk van de aangehouden man komt overeen met degene die op 17 augustus een rugzak met explosieven achterliet die later tot ontploffing kwam.

Bij de aanslag kwamen twintig mensen om het leven en raakten ruim 130 anderen gewond. Er werden nog twee bommen gevonden, maar die werden onschadelijk gemaakt.