Nieuws
508634
Nieuws

Nieuws

Toeristen met HIV welkom in Singapore

Singapore heeft het verbod op inreizen van het land door HIV-besmette mensen opgeheven. Twintig jaar lang was dit niet mogelijk.

In een toelichting laat het Ministerie van Gezondheid weten het verbod op te heffen omdat ,,in de huidge samenleving meer dan 5000 inwoners van Singapore met HIV besmet zijn en dat er inmiddels een effectieve behandeling van de ziekte beschikbaar is".

Bezoekers mogen echter niet langer dan drie maanden in het Aziatische land blijven. Deze tijdslimiet is ingesteld om te voorkomen dat buitenlanders in Singapore blijven om zich daar te settelen en werk zoeken.

Bedreiging

Het verbod voor inreizen werd twintig jaar geleden ingesteld voor HIV-positieve reizigers omdat de ziekte destijds werd gezien als een bedreiging voor de volksgezondheid. ,,Het was nieuw, dodelijk en er was geen effectieve behandeling voor handen", aldus een zegsman van het ministerie.

Besmette bezoekers van Singapore moeten een Social Visit Pass aanvragen die geldig is voor twee tot vier weken en kunnen de pas elke keer laten vernieuwen tot uiterlijk drie maanden voorbij zijn.